Бойко Борисов: Прокуратурата е независима власт, аз нямам общо с прокуратурата!

0
Госпожа Нинова каза, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат за прокурор – що за глупост
Госпожа Нинова каза, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат за прокурор – що за глупост Видео: bTV

Не трябва никоя партия, правителство да се меси в независимата съдебна власт.

Това каза премиерът Борисов по време на пресконференция в Пазарджик, предава bTV.

Прокуратурата е независима власт, аз нямам общо с прокуратурата. Прокурорите си избират прокурори, съдиите – съдии, аз не се меся. Аз можеше да се намеся само с мой кандидат за главен прокурор по закон чрез министъра на правосъдието, който да предложи на Висшия съдебен съвет и аз считам, че дори това трябва да отпадне в закона.

Не трябва никоя партия, правителство, да се меси в независимата съдебна власт. И затова не излъчих, а кой са си излъчили прокурорите, дали е подходящ, ВСС ще реши. Какво е това политически партии си предлагат прокурори? Аз не предлагам никого, който стане – той.

Госпожа Нинова каза, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат за прокурор – що за глупост. Представете си, че през моя министър на правосъдието от моята политическа партия бях предложил кандидат за прокурор и какво би станало хипотетично – примерно един Емил Радев, европейски депутат, доказан юрист, предлагат го като втори кандидат, както има право и тя това казва, че аз всъщност не съм предложил. Предлагам го него. Ами, ако го изберат? И изведнъж се оказваме на другия ден евродепутатът Емил Радев главен прокурор на Републиката”.

По темата за „Артекс”, Борисов заяви, че поправката „Артекс” не зависи от него.

Ние не сме я правили, аз, нито правителството”.

Той отрече да са прокарали поправка, която да защитава интереса на строителна фирма, и допълни, че що се касае до интереса на строители и животновъди, те винаги ги защитават:

Защото сме убедени, че само частният бизнес, инициативата, днес всичките тези хора, и от техния труд и конкуренция, може държавата да върви напред. При социализма знаем какво беше – колко пъти са яли луканка на година, ако не си направят."

На въпроса кой се опитва да атакува правителството, Борисов заяви: „Те дори си го разказаха”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари