Бойко Борисов: Остана само да мием прозорците на хората

0
Санирането е безплатно, всичко правим, ама понеже е хубаво не се отразява много, допълни премиерът
Санирането е безплатно, всичко правим, ама понеже е хубаво не се отразява много, допълни премиерът

"Руските туристи догодина ще се върнат, така го усещам".

Това каза министър-председателят Бойко Борисов тази сутрин, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът участва в дискусията „Европейска България – стабилност и растеж”, организирана от вестник „Стандарт” и КРИБ.

"Убеден съм, че това, което е разказал Дейвид Камерън на колегите в Европа, а и това, което ще каже по-късно през декември, се чува доста по-силно отколкото, ако ние го кажем", коментира Борисов.

В края на миналата седмица британският премиер бе два дни в нашата страна и заедно с Борисов обходиха браздата при границата с Турция.

Премиерът коментира темата за кохезионните фондове, откъдето трябва да дойдат парите за справяне с бежанската криза.

Много усилия и труд ни струваше да убедим колегите, че това не е правилно. Още повече, че всичките ни проекти са свързани с т.нар. структурно присъединяване, заяви Борисов, който за пореден път повтори несъгласието си парите за бежанци да идват от тези фондове. Комините няма значение дали са в България, в Китай или в Германия – озоновата дупка е една. Виждате какви катаклизми по света се случват, а когато се случи в София, веднага излизат и казват „отводнителните съоръжения не били добри”. Сутринта гледах Англия – там и стадионите са им наводнени. Когато паднат 50 – 60 литра няма система, която да може да го отводни. Това се случва все по-често и все по-масово, трябва защитните ни механизми да са много по-силни", убеден е Борисов.

Премиерът засегна и темата за бюджета.

"Нашият бюджет, в колкото и тежко време да го приехме, отговаря на сферата на образованието, на сферата на сигурността, на НАТО, на сферата на социалните плащания. Ако сме живи и здрави, догодина мисля, че ще вървим към 1,5% бюджетен дефицит. Това е изключително важно за стабилността и за кредитните рейтинги, които страната получава, заяви премиерът. Що се отнася до контрабандата, всички виждате, че се постигна много. Убеден съм, че повече пари ще съберем следващата година от тази", каза още Борисов и добави, че вече му е докладвано, че НЕК излиза месечно на печалба.

"Малко внимание се обръща на енергийната ефективност, милиарди левове се дадоха по тези програми. Понеже е хубаво, не се отразява много, продължи премиерът. Санирането е безплатно, всичко правим. Остана само да мием прозорците на хората след саниране", каза още Борисов.

Много е важно да не надскачаме егото си, да не си поставяме ултиматуми и да не се плашим всеки ден, защото в нашите региони много бързо се развиват процесите и стават неуправляеми, каза още Бойко Борисов.

Търпеливо, равномерно, без много да подскачаме, сме си свършили работата. Повече търпение, повече толерантност, повтори премиерът.

В тоя размирен свят, в една нестабилност, предизвикана в България – дали от мен, дали от синдикатите, дали от колегите, допусне ли се, този, който я предизвика ще носи отговорност, каза още министър-председателят.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари