Бойко Борисов: До една година влизаме в чакалнята на Еврозоната

0
Имаме огромен много добър златен резерв в БНБ, заяви премиера
Имаме огромен много добър златен резерв в БНБ, заяви премиера Видео: Novini.bg

Влизането на България в Еврозоната е тема, по която има две мнения. Всичко зависи обаче политическата класа и стабилността на държавата. България не представлява риск за Европа.

Имаме огромен много добър златен резерв в БНБ. Имаме много стабилен фискален резерв, в тройката на Европа сме по външен дълг и с нулевите дефицити даваме възможност за една финансова стабилност“, заяви на дискусията „България в еврозоната. Икономическа логика срещу митовете“, организирана от лидерът на ПЕС Сергей Станишев и Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Европейското международно движение, премиерът Бойко Борисов.

Той отвори скоба по време на изказването си за Еврозоната и изрази възмущението си, че БНР има 4 оркестъра. „Извинявайте, 4 оркестъра. Аз вчера разбрах това. Не знаех, че това е работата на БНР. Ами има си начини да се издържат, то и МВР и гвардейците имат оркестри, да си правят концерти, да си продават билети“, заяви той, предаде Novini.bg.

„В рамките на месец ще получим пътна карта, ще проведем тихи преговори, знаете, че банкерите не обичат шума и съм оптимист, че в рамките на година може да се поздравим. В рамките на месец няма обаче как да стане. Иска ми се, но няма да стане. Знаете, че има много страхове в Европа в момента“, заяви Бойко Борисов.

Той обясни какво представлява тази пътна карта. По думите му, в картата се обяснява, че като тръгнем по пътя, ще го завършим и има в нея срокове и критерии. "Предварително се извинявам на Марио Драги и ЕЦБ, че осветлихме малко темата", заяви премиерът.

"Днес обаче с колегите от БСП и ДПС демонстрирахме, че имаме консенсус по важните теми за България", отбеляза Бойко Борисов.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари