Бойко Борисов: Ако някой е продавал на занижени фактури не може да ни се сърди на нас и да недоволства

0
На каквито са продавали, на такива плащаме
На каквито са продавали, на такива плащаме

Правителството одобри парите, които са необходими за предстоящите местни избори през октомври.

Те ще струват 70,70 милиона лева. Средствата са от държавния бюджет и ще отидат за отпечатване на изборни списъци, бюлетини и цялостната организация и провеждане на вота. За сравнение за местните избори през 2015 г. са били осигурени малко над 50 милиона лева от държавния бюджет.

Причината за разликата е по-високото заплащане за хората в Секционните избирателни комисии. През 2015 година председател на комисия е получавал по 64 лв., а сега сумата е 100 лв. Заместник-председателите и секретарите на СИК-ове са получавали по 58 лв., а сега тази сума ще е 90 лева. Всеки член на секционна комисия ще взима по 80 лв., а не по 48, както е било преди 4 години, предава NOVA.

По време на обиколката си в пловдивско премиерът Борисов обяви, че парите за местните избори са били одобрени от Кабинета.

„71 милиона лева са средствата за изборите. Днес ги гласува Министерски съвет”, заяви премиерът.

Бойко Борисов съобщи, че държавата е отпуснала и 29 милиона лева за справяне с последствията от африканската чума. Средствата ще отидат като помощ за стопаните, които доброволно са умъртвили прасетата си.

"Така с благодарност към селските стопани, които разбраха и не се подведоха по популистките приказки на опозицията, защото виждате Сърбия пламна, Северна Македония, Румъния от няколко години, подпомогнахме Министерството на земеделието. Така че съм казал по пазарни цени, на фактурите, които са продавали месото. Плюс по 300 лева, за да си дезинфекцират дворовете, за да може да отмие тази напаст”, заяви Борисов.

Премиерът уточни, че изплащането на обезщетенията ще започне от 1 септември.

„Ако някой е продавал на занижени фактури не може да ни се сърди на нас и да недоволства. На каквито са продавали, на такива плащаме”, заяви Борисов.

Премиерът разгледа могилата Малтепе край село Маноле, за чието проучване държавата отпусна близо 350 000 лева. По-рано Бойко Борисов даде рестарт на реконструкцията на стадион „Христо Ботев”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари