BMW M3 E30 срещу Audi RS2

1
Две от суперзвездите на германското автомобилостроене от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век мерят сили в драг надпревара
Две от суперзвездите на германското автомобилостроене от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век мерят сили в драг надпревара Видео: CarWow

Две от суперзвездите на германското автомобилостроене от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век мерят сили в драг надпревара, организирана от YouTube-канала CarWow.

BMW E30 M3 и до момента държи няколко рекорда за брой победи, превръщайки магическата буква M в мечта за милиони, а RS2 е първият модел на Audi с такъв индекс и първото суперкомби на марката.

E30 M3 има 2.3-литров атмосферен четирицилиндров двигател с мощност 215 к.с., предавани към задните колела през петстепенна ръчна скоростна кутия Getrag. Баварката тежи около 1 400 кг.

RS-двойката е значително по-мощна. Турбинираният 2.2-литров петак на "аудито", разработен в сътрудничество с Porsche, развива 315 к.с. и задвижва четирите колела. Недостатъкът на комбито е теглото от 1 600 кг.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари