Близо 9 милиона лева ще струва интелигентната система на АМ „Тракия“

0
За поръчката ще се състезават две обединения
За поръчката ще се състезават две обединения Снимка: БГНЕС

Близо 7,3 млн. лева без ДДС ще струва интелигентната транспортна система на магистрала „Тракия“.

Това е прогнозната стойност на проекта, който се съфинансира от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“. За поръчката ще се състезават две обединения, стана ясно днес при отварянето на офертите в АПИ - „ИТС Тракия“ и „Тракия ИТС“, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Проектът предвижда в тунел „Траянови врата“ да се внедри система за автоматична идентификация на инциденти. Тя ще позволи чрез система от подвижни бариери да се управлява и пренасочва трафика в една от двете тунелни тръби.

Съоръжението ще бъде с ново LED осветление, електронни информационни табели, светофарни уредби, хоризонтална и вертикална сигнализация, метеорологични станции при порталите на съоръжението.

На магистралаТракия“ ще бъдат монтирани 40 електронни информационни табели, по 20 във всяка посока. Ще бъдат поставени и камери за измерване на средна скорост и наблюдение на трафика в определени участъци от аутобана, както и на сензори за претегляне на моторните превозни средства в движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари