Близо 37 000 нарушения на шофьори по пътищата в Русенско

0
1000 от тях са на чужденци, но няма данни за платени от тях глоби
1000 от тях са на чужденци, но няма данни за платени от тях глоби Видео: Русе Медиа

36 751 нарушения на шофьори са установени по пътищата в Русенска област от началото на годината до края на август, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“ - Русе гл.инспектор Михаил Манов.

Едва 1074 от тях обаче са чужденци – предимно румънски, турски и македонски водачи. Издадени са им 146 наказателни постановления, 94 фиша и 834 електронни фиша. Оттам нататък информация дали са си платили глобите няма, тъй като това вече не е в правомощията на „Пътна полиция“, обясни Манов, предава Русе Медиа.

Във връзка с предстоящите три почивни дни – 6,7 и 8 септември, ще има засилен контрол за скорост, алкохол и правоспособност. Ще работят общо 7 камери – стационарната на Мидата, триногата и 5 мобилни радара. Проверки ще се извършват както по основните пътища, така и в населените места, като ще се следи също за рисково поведение на пътя, за неправилно изпреварване и отнемане на предимство.

Статистиката за изминалите 8 месеца сочи, че са станали 620 катастрофи, от които 200 са тежки, с 9 загинали и 248 ранени. 18 пътни инцидента са след употреба на алкохол, а най-много ПТП има в понеделник и петък.

Случаите на водачи с алкохол до 1,2 промила са 78, а 96 души са карали с повече от 1,2 промила – сред тях и трима водачи на тежкотоварни камиони. 25 шофьори са хванати да шофират дрогирани, а 364 са били неправоспособни.

От „Пътна полиция“ признаха, че положението със задръстванията в района на Дунав мост е сериозно, но ангажират не само свои екипи, но и служители на районните управления. Вариант за предотвратяване на напрежението е превозните средства за Румъния да са по бул.“България“, а тези към Силистра – по бул.“Тутракан“, като кръговото кръстовище остава свободно. Въпреки че Гранична полиция и митницата работят на максимални обороти, основният проблем идва от големия поток от превозни средства и малкия капацитет на моста, коментираха от полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари