Близо 1000 социалисти в Русенско гласуват днес за нов лидер на БСП

2
Около 10 часа избирателната активност бе близо 32 процента
Около 10 часа избирателната активност бе близо 32 процента Видео: Русе Медиа

Членовете на БСП в община Русе участват днес в прекия избор на нов председател на партията.

Около 10 часа избирателната активност бе близо 32 процента, сочат данните на Общинската комисия по прекия избор, предава Русе Медиа. Право да участват във вота имат общо 917 души, а още в 7 часа, когато отвориха секциите, вече имаше желаещи да упражнят правото си на глас.

В община Русе се гласува в общо осем секции. Две от тях са мобилни и обикалят по малките населени места, а една е подвижна за партийните членове, които не могат да стигнат сами до секциите.

За съжаление имаме и няколко членове на партията, които са в старческия дом „Възраждане“, където все още няма възможност да се влиза, така че те също няма да имат възможност да гласуват. Списъците предварително са проверени, те са подадени от председателите на партийните организации, в тях влизат единствено и само партийни членове, и то членове на БСП до края на 2019 г.“, обясни Десислава Дивчева, член на Общинската комисия по прекия избор.

За социалистите в Русе първият пряк избор на лидер на партията е стъпка в правилната посока.

Това е единственият демократичен начин всеки член на БСП да изрази своя вот и прекият избор би допринесъл за демократичността на партията. Една стабилна опозиция, каквато е в момента БСП, и дай Боже, една стабилна управляваща партия в бъдеще, е изключително важна за цялото ни общество“, коментира Екатерина Заякова.

Активно се гласува и в малките населени места, където мобилните секции обикалят по график.

Първата ни спирка беше Сандрово, горе-долу на 50 процента от партийните членове гласуваха. Сега сме в Мартен, сега очакваме, тук имаме по-голяма партийна организация по списък и затова малко повече време имаме тук“, сподели Валентина Колева, председател на мобилна секция №8.

Социалистите извън Русе имат много надежди, свързани с развитието на партията след днешния избор.

Новият, който бъде избран, да продължи напред с енергия, да няма разединение, там всички опозиции вътре да си седнат на местата и всички заедно да постигнем много“ , казва Трифона Стоилова от Мартен.

Изборният ден ще приключи в 19 часа, след което предстои преброяване на бюлетините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари