Без новоизлекувани, двама с коронавирус починаха в Русе

0
Данни за епидемичния взрив в дома в Брестовица
Данни за епидемичния взрив в дома в Брестовица Снимка: БГНЕС

Десет нови случая на COVID-19 в област Русе са отчетени през вчерашния ден от Регионалната здравна инспекция.

За последните 24 часа няма излекувани от коронавирусна инфекция. Седем от заразените са от община Русе, двама от Иваново, както и един от Бяла. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14111, а преболедувалите остават 12776. Активните случаи са 451.

По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 129 души, като 42-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 129, от които шест са за интензивни грижи. При необходимост този капацитет може да се увеличава.

Вчера са починали още един мъж и една жена с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 876, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 503 от тях са мъже, 373 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи. С най-малко заразени са Перник и Смолян – по четирима.

До момента в областта са извършени 33285 имунизации, като повторна доза са получили 13256 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. През последното денонощие са поставени 563 ваксини.

Колкото до епидемичния взрив в Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост „Света Екатерина“ в село Брестовица може да се посочи, че общо заболелите от COVID-19 са 10 лица, от които девет потребители и една жена от персонала. Заболелите обитатели са на възраст между 34 и 72 години, като всички те са хоспитализирани, но за момента са в стабилно състояние. Останалите три контактни лица от потребителите на социалната услуга са карантинирани. Общият брой на потребителите в социалното заведение е 12, а на персонала шест. Продължава епидемиологичното проучване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари