Беларус прехвърля войски към границите си с Полша и с Литва

1
Белоруският президент се закани, че хилядите работници от държавни предприятия, взели участие в протестите срещу него тази седмица, ще бъдат уволнени
Белоруският президент се закани, че хилядите работници от държавни предприятия, взели участие в протестите срещу него тази седмица, ще бъдат уволнени Снимка: БГНЕС / архив

Беларус прехвърля войски към границите си с Полша и с Литва.

Президентът Александър Лукашенко изрази безпокойство от "нарастването на военния компонент" на НАТО в тези две държави и съобщи, че ще разпореди прехвърляне на въздушно-десантна бригада от Витебск в Гродно, съобщи БНР.

По-рано след телефонен разговор с Владимир Путин Лукашенко съобщи, че е получил гаранции за защита от Русия.

Белоруският президент се закани, че хилядите работници от държавни предприятия, взели участие в протестите срещу него тази седмица, ще бъдат уволнени.

Междувременно поне 3000 демонстранти се събраха пред сградата на беларуската държавна телевизия в Минск с призив за правдиво отразяване на протестите срещу Лукашенко. Според демонстрантите той е спечелил нечестно изборите преди седмица, а с тенденциозни репортажи телевизията изкривява случващото се в страната. Стотина служители на медията излязоха при протестиращите и обявиха, че започват стачни действия от утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари