Баварски министър: Никаква България в еврозоната!

1
Не желаем разширяването на еврозоната да включва страни като България
Не желаем разширяването на еврозоната да включва страни като България

Финансовият министър на германската провинция Бавария Маркус Сьодер отхвърли каквато и да е възможност за разширяване на еврозоната към страни като България и Румъния, съобщава агенция Ройтерс.

Той също така подчерта, че неговият Християнсоциален съюз, който е част от консервативната коалиция на канцлера Ангела Меркел, е и против идеите за емитиране на общи еврооблигации и за създаването на длъжност финансов министър в рамките на еврозоната.

Маркус Сьодер, който е определен да стане следващия премиер на процъфтяващата германска област, спечели аплодисментите на около 4000 души на провеждащ се днес политически форум, като отбеляза, че неговият ХСС се е противопоставил преди години на идеята за членство на Гърция в еврозоната.

"Ние не искаме още един подобен дебат и повече мошеничества. Не желаем разширяването на еврозоната да включва страни като България и Румъния", подчерта Сьодер. "Ние от ХСС сме и против общи еврооблигации и против европейски финансов министър", допълни той.

Неговите коментари са на фона на активните дебати в рамките на България през последните седмици около евентуалното скорошно подаване на молба за влизане в т.нар. "чакалня" на еврозоната. Стартът на тези дебати беше даден през януари, когато финансовият министър Владислав Горанов заяви, че България се очаква да кандидатства за присъединяване към Европейския валутен механизъм, известен като ERM-2, до юни тази година като предварителна стъпка към приемането на страната в еврозоната и еврото.

Източник: БАНКЕРЪ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари