Баща запалил сина си: Беше нещастен случай

0
След употреба на алкохол, което било норма, бащата ставал особено агресивен
След употреба на алкохол, което било норма, бащата ставал особено агресивен Снимка: БГНЕС

"Беше нещастен случай. Не може баща да подпали единственото си дете", каза днес в Окръжен съд-Пловдив Никола Добревски от село Отец Кирилово, но след делото той пак отиде в ареста с постоянна мярка "задържане под стража".

Ескалирало домашно насилие е причината за инцидента, след който 26-годишният Иван Добревски се бори за живота си в Клиниката за термични травми в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, а състоянието му е все така критично трети ден след запалването. 50-годишният Никола Добревски е обвинен не само в опит да умъртви рождения си син, но и да го направи по особено мъчителен начин. Не е успял само защото се е намесила майката на момчето, т.е. това са независещи от волята на дееца причини, предава БГНЕС.

Полицията била чест гост в дома на Добревски в селото. Нито бащата, нито синът работели, единствена майката ги издържала. Жената е потърсила защита по Закона за домашното насилие преди месеци. След употреба на алкохол, което било норма, бащата ставал особено агресивен. При такива обстоятелства той залял с бензин спящия си син и го подпалил със запалка.

Майката се хвърлила да спасява сина си, съблякла от него горящите дрехи, метнала одеяло, за да задуши пламъците. Въпреки това той е с над 30% изгаряния трета степен, с опасност за живота, с дълбоки травми по лицето, главата, гърба, ръцете и единия крак. Включен е на апаратна вентилация, тъй като е вдишал голямо количество пушечни газове, има и оток на ларинкса.

Домашното насилие е една от най-честите причини за делата, свързани с престъпления срещу личността. Само преди дни пак в Окръжен съд-Пловдив се гледа дело, в което обвиняем беше синът, нападнал и почти убил баща си. Днес пък бе задържан убиецът на 26-годишно момиче в село Куртово Конаре, Пловдивско, който се оказа годеникът на жертвата.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари