Банката ми даде по погрешка два милиона

2

Системата понякога прави грешки в наша полза.

Да, правилно сте разбрали. Ето една история, която ще отвори очите ви.

Един ден младият австралиец Люк Брет внезапно осъзнава, че банката е решила да му даде неограничен кредит. Това не е щастлива лотария или нещо в този дух, просто срив в системата. Но откъде би могъл да знае Люк?

Той се възползвал от "златната мина", която се появила на вратата му, без да чука ...

"Не съм мислил да вземам някакви пари от банката. Имах редовна сметка, плащах заеми, ипотека, здравни осигуровки. Всичко както обикновено.

Пострадах при инцидент и прехвърлих пари от сметката си в друга банка. Чаках искането от първата банка, че трябва да погася обичайните си плащания, но то така и не дойде.

Това беше през 2010 година. Лежах в болницата, дойде време за редовното плащане и Банка Свети Джордж изведнъж го осъществи. "О, добре!", помислих си аз.

Честно казано, не си спомням как точно се случи всичко това. След две седмици всичко се повтори. Цяла година банката  влизаше в "преразход", но никой нищо не предприе. И тогава реших.

Обадих се на застрахователната си компания и ги помолих да ми дадат 5000 долара от сметката, а след седмица - 50 000. И двете искания бяха одобрени. И аз осъзнах, че имам неограничен лимит!

Купих няколко добри коли, включително и Maserati, преместих се в Голд Коуст до Бризбейн. Бях на 22, току-що се върнах към живота след инцидента и не исках нищо повече от това да се забавлявам и да се мотая!

Разхождах се из клубовете и пръснах стотици хиляди долари за момичета и наркотици.

Всеки път, когато исках пари от Банка Свети Джордж, мислех, че няма да ги получа. И всеки път ги получавах.

Купих си рибарска лодка и рядка банкнота от Banksy. Не знаех как иначе да харча пари.

Мама мислеше, че съм наркодилър. Сдобих се и с магазин.

Един ден през 2012 г. в спалнята ми нахлуха въоръжени полицаи, а след известно време бях осъден на 4,5 години затвор за финансова измама.

Нямах пари в брой за адвокати, така че отидох в затвора.

Това беше най-ужасното ми време, прекарах шест месеца в килия и ежесекундно мечтаех да изляза навън. Изчетох доста правна литература и сам си построих защитата, когато дойде време да се обжалва.

Според закона не съм бил длъжен да уведомя банката, че нещо не е наред. Да, аз съм действал нечестно, но за неморално поведение не те хвърлят в затвора.

Така бях освободен.

Много млади хора казаха, че биха направили точно същото, ако имат безлимитна сметка, но аз мисля, че сега бих действал по различен начин.

Е, това ми беше един добър урок.

След затвора ще се заема с юридическата професия и бих искал да защитавам правата на затворниците. Нямате представа как живеят хората там и как се чувстват!"

Превод: Dunavmost.bg

Източник: Офигенно

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари