"Българско" гето в Италия!

0
Италия не прави разлика между българин и циганин! За тях това е едно и също нещо!
Италия не прави разлика между българин и циганин! За тях това е едно и също нещо! Видео: La7 Attualità

Българите в Италия настръхнаха след репортаж, излъчен на 13 октомври т.г. в предаването Striscia la Notizia по Canale 5 за „Българското гето“.

В репортажа надълго и широко е отразен живота на циганско гето от българи, настанили се в Borgo Tressanti Italia. Асоциацията на българите в Сардиния изпрати официален e-mail до предаването, в който изразяват възмущението си от репортажа с името БЪЛГАРСКОТО ГЕТО! Това съобщава Валери Костов във Фейсбук профила си.

"Това е, възмутително и докога цял свят ще ни сравнява с малцинствата у нас. Всеки българин излязъл за по-дълго навън ще ви каже отношението на западняците към нас: първата им реакция, след като кажеш, че си българин е, а да вие говорите турски език. На отговора, че не е така, те са категорични, че всички българи говорят турски език.

И недай си боже да кажеш на места, че си българин или българка и започват да те гледат странно. За тях българин означава циганин и веднага казват: „Много си бял/а за да си българин/ка“. Докога ще сравняват българите с цигани и турци? Ние истинските българи заслужаваме ли, това?“, възмущават се българите в Италия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари