Български деца бяха изоставени на произвола на съдбата във Франция

0
уристическа фирма ВИ ЕН ВИ КОНСУЛТ изостави десетки деца във Франция
уристическа фирма ВИ ЕН ВИ КОНСУЛТ изостави десетки деца във Франция Видео: TV7

Децата са били без храна, подслон и лекарска помощ, институциите си прехвърлят отговорността

Десетки български деца са изоставени на произвола на съдбата във Франция. Преди седем дни над 40 малки спортисти от детските школи на футболните клубове в Монтана и Обеля заминават на международен турнир в чуждата държава. Оказва се обаче, че фирмата организатор не е изпълнила обещаните условия. Децата остават без храна, почивка, хотел и дори лекарска помощ. Парадоксално - всички родни институции си прехвърлят отговорността. В борбата с бюрокрацията, родителите се обърнаха към нашия екип.

Организатор на екскурзията е компанията ВИ ЕН ВИ КОНСУЛТ с управител Ваньо Найденов. От там отправят изкушаваща оферта на родителите, но удобно пропускат да предоставят договор за платената екскурзия. А минути преди тръгването официалният представител, който трябва да пътува с децата, получава бъбречна криза. Така на ход идва Бончо Бонев, който е "просто приятел на собственика, с опит в екскурзиите".

През целия ден управителят отказваше да разговаря както с нашия екип, така и с ядосаните родители. А треньорът заяви, че подобни пътувания, под шапката на футболния клуб, се организират вече шеста година и никога досега не е имало подобен проблем.

Родителите са твърдо решени, че ще си търсят правата. Никой в държавата обаче не знае кой трябва да поеме вината. Потърсихме Комисията за защита на потребителите. Оттам заявиха, че това е казус, който трябва да отправим към Спортното министерство, защото става въпрос за футболен клуб. След сезиране от наша страна спортното ведомството направи проверка и очаква писмен сигнал от родителите.

Парадоксалното в случая е, че по закон, ако проверката докаже някаква нередност, те ще сезират потребителската комисия, откъдето многократно заявиха, че нямат отношение в търговски спорове. Така за родителите единствената алтернатива остава съдът.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари