България влиза в Шенген по въздух през пролетта на 2019 година

0
Това означава, че паспортните проверки по летищата за българи ще се премахнат, а пътниците от и за София вече няма да минават граничен контрол
Това означава, че паспортните проверки по летищата за българи ще се премахнат, а пътниците от и за София вече няма да минават граничен контрол Снимка: iStock

Напълно реалистично е страната ни да бъде приета в Шенген по въздух още от пролетта, съобщи пред журналисти в Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов, предаде БНР.

Това означава, че паспортните проверки по летищата за българи ще се премахнат, а пътниците от и за София вече няма да минават граничен контрол:

"Разговори, които се водят на най-високо политическо ниво - както от премиера, така също и от мен, и от други колеги, които участват в подобни политически срещи, както в комисията, така също в Европейския парламент, в Европейската комисия и на двустранна основа с държавите-членки. Смятам, че вече има много по-големи надежди България да се присъедини към Шенгенското пространство на първа стъпка въздух евентуално и вода, и на по-късен етап сухопътна граница. Убеден съм, че в края на сегашната комисия това нещо може да бъде факт", каза Цветанов.

Цветанов коментира и заявката на главния прокурор Сотир Цацаров да направи проверка по сигнал на зрител, че финансовият министър Владислав Горанов живее в луксозен апартамент, предоставен му безвъзмездно от бизнесмен. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че е законна и нормална практика всеки постъпил сигнал срещу публична личност да бъде проверяван, за да се потвърди или отхвърли:

"Аз знам, че подобни проверки са задължителни, ако има постъпила информация. Защото за да няма спекулации, за да няма внушения, трябва да има обективност и трябва компетентните институции да си свършат своята работа и когато те излязат с данни, тогава вече можем да коментираме в едната или в другата посока. Аз като заместник-председател на ГЕРБ и като председател на парламентарната група разговарям с колегите, но не ги питам в личните им моменти какво правят, с кого си лягат и къде живеят“, допълни още Цветанов. 

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари