България е длъжна да подкрепи полицаите

1
Наказанията на полицаи правят циганските безчинства дръзки и безнаказани
Наказанията на полицаи правят циганските безчинства дръзки и безнаказани Снимка: БГНЕС

"България е длъжна да подкрепи своите полицаи".

Това написа във фейсбук профила си военния министър Красимир Каракачанов. Повод за написаното са реакциите след полицейската акция в ромската махала на Ихтиман миналата седмица.

"В духа на наложената от няколко "правозащитни", а по-точно казано организации, които основно се занимават със защитата на правата на циганите, започна подгряване на общественото мнение срещу полицаите, извършили акцията в циганското гето на Ихтиман. Заливат ни репортажи, в които разстроени представители на "етноса" обясняват как безпричинно са ги били и колко лоши са органите на реда. Сега тръгна и версия, че нападение над полицията въобще не е имало - тъкмо обратното, те нападнали бедните роми. Явно сами са си нанесли и побоя полицаите, за да имат предтекст да нахлуят в гетото.

Често преди в такива ситуации потърпевши наистина биваха полицаите - отнасяха наказания и дори бяха уволнявани. Това демотивираше състава и правеше циганските безчинства още по-дръзки и безнаказани.

Не и сега! В качеството си на заместник министър председател по обществен ред и сигурност твърдо заставам зад действията на полицията в борбата и с битова престъпност! Не само в Ихтиман, а и навсякъде, където тя е влязла, за да респектира, да наложи ред и да покаже, че в страната ни съществуват закони и те трябва да се спазват от всички", пише военният министър.

Миналата седмица жители на ромската махала в Ихтиман се оплакаха, че са били бити от полицията. Те твърдяха, че един човек е починал заради операцията. Впоследствие от прокуратурата съобщиха, че според медицинската експертиза мъжът е починал от инфаркт. От МВР пък казаха, че са проверявали съседна къща и не са имали никакъв контакт с починалия. Акцията в Ихтиман бе проведена дни, след като полицаи бяха нападнати там. От полицията твърдят, че операцията няма връзка с нападението. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари