България дава на Украйна леко стрелково оръжие и боеприпаси

0
Българските граждани да нямат притеснения - българската армия остава в пълна възможност да реагира при опасност, заяви Никола Стоянов
Българските граждани да нямат притеснения - българската армия остава в пълна възможност да реагира при опасност, заяви Никола Стоянов Снимка: Георги Димитров / Дарик

Българските граждани да нямат притеснения - българската армия остава в пълна възможност да реагира при опасност, заяви Никола Стоянов

България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и някои боеприпаси, съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, съобщава БГНЕС.

"На база на решението на парламента, което беше взето, ние ще отпуснем помощ на Украйна. Но танкове – да, няма, мисля, че ставаше дума за леко стрелково оръжие и някои боеприпаси. Това, с което помагаме, е именно това, с което можем да си позволим да помогнем в момента, така че българските граждани да нямат притеснения. Българската армия остава в пълна възможност да реагира при опасност", заяви Стоянов.

"Помощта, която България ще предостави няма да засегне боеспособността на българската армия", посочи още служебният министър Никола Стоянов.

Решението предстои да бъде одобрено от Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Гост
    Да им предоставим осемте фърчила, които самите ние чакаме?
  • 10
    1
    „Героям“ – сало!
    Така постъпват изродите-хохли с ранените руски военнопленници! Но това няма да ви го покажат по мазните ни, ибрикчийски телевизии! Хубаво изгледайте кадрите и ги запомнете! https://t.me/notes_veterans/6733
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари