Българи правят италианска спортна кола

1
Автомобилът се прави в сервиза на Fornasari в София
Автомобилът се прави в сервиза на Fornasari в София Видео: Touring Car Show

Италианският производител на поръчкови автомобили Fornasari Cars има в арсенала си един автомобил, който е изцяло българска разработка, пише Факти.бг.

Той се прави в сервиза на в сервиза на Fornasari в София. Ателието BatChavo INSIDE е създадено от сина на Бат Чаво - Владимир Попов. В него се творят интериорните решения на този и подобен тип автомобили.

Иначе, самата компания е италианска, започва с буквата F и завършва на i, но е доста далеч от най-популярните италиански автомобили Ferrari.

Марката Fornasari е основана преди 20 години от Джузепе Форнасари, който дотогава е бил дилър на модела Corvette в Италия и го е подготвял за състезания в Европа. Автомобилната жилка на рода Форнасари стартира с баща му - Джиджи, на който е кръстена и най-новата разработка, която се прави у нас.

Fornasari разработва единични модели по поръчка, като залага на възли и агрегати от други производители. Въпросната кола, която се прави от български екип представлява спорткар с ретро форми. Моделът се нарича Fornasari GT 311 Gigi и най-общо казано представлява силно модифициран Chevrolet Corvette.

Двигателят и шасито са от американския донор, дизайнът е на Джиджи Форнасари, а изработката е... българско дело. Моторът е V-образен осемцилиндров атмосферен с работен обем 6.2 литра. Разположен е отпред, а предаването на момента е към задните колела. Мощността му е 450 конски сили.

Автомобилът, който тежи малко над 1 000 килограма, ускорява от 0 до 100 километра за 3.5 секунди, а максималната му скорост е над 300 км/ч. До момента от Fornasari GT 311 Gigi има изработени две бройки, като едната все още е на територията на страната ни. Другата пътува по различни изложения. Вижте и как се прави спортната кола.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари