Байдън: Путин е решил да нахлуе в Украйна

1
Имаме основание да смятаме така, добави американският президент
Имаме основание да смятаме така, добави американският президент Снимка: БТА

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че руският президент Владимир Путин е решил да нахлуе в Украйна, предадоха агенциите.

"Към този момент, аз съм убеден, че той е взел решение да нахлуе", каза Байдън пред репортери във Вашингтон. "Имаме основание да смятаме така", добави той и се позова на американски разузнавателни оценки, предава БТА.

Байдън повтори, че нападението може да се случи в "следващите дни".

"Смятаме, че те ще нападнат столицата на Украйна Киев, град с 2,8 милиона невинни хора", заяви президентът на САЩ в Белия дом.

Вашингтон няма да изпраща войски в Украйна, но ще продължи да я подкрепя, каза той.

Дипломацията остава възможна, докато няма инвазия, добави Байдън.

На фона на взаимните обвинения между Русия и Украйна за спираловидно нарастващото напрежение той каза, че всеки опит Украйна да бъде представена като агресор, който провокира Русия, "противоречат на елементарната логика".

Американският президент заяви, че Москва не е успяла да разедини Запада в украинската криза.

Байдън каза това след телефонен разговор с лидерите на Канада, Франция, Германия, Италия, Полша, Румъния, Великобритания, ЕС и НАТО, съобщи Белият дом.

Лидерите обещаха да продължат с дипломацията, като същевременно се подготвят да направят бързо и съгласувано така, че Русия да плати икономическа цена, ако избере изостряне на конфликта, се казва в разпространеното от американското президентство съобщение за разговора.

Те са обсъдили и усилия за гарантиране на отбраната и сигурността на източния фланг на НАТО, заяви Белият дом.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отговори на думите на Байдън за ситуацията около Украйна и го обвини, че е пренебрегнал положението на жителите на Донбас, предаде ТАСС.

"Най-чудовищното е, че нямаше нито дума за истинското положение на гражданското население в Донбас. Няма хора, няма проблем ли?", написа тя в своя канал в чат приложението Телеграм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари