Авиокомпания изписа грешно собственото си име

0
Националният превозвач на Хонконг Cathay Pacific стана обект на подигравки, след като авиокомпанията изписа грешно собственото си име на един от своите самолети
Националният превозвач на Хонконг Cathay Pacific стана обект на подигравки, след като авиокомпанията изписа грешно собственото си име на един от своите самолети

Националният превозвач на Хонконг Cathay Pacific стана обект на подигравки, след като авиокомпанията изписа грешно собственото си име на един от своите самолети.

В социалните медии се появи снимка на самолета, от дясната страна на който бе изписани името : “CATHAY PACIIC.” с липсваща буква F, пише Profit.bg.

Cathay Pacific, която осъществява полети между Лондон и Хонконг, впоследствие пусна три снимки, на третата от които се вижда как работник се е заел с това да поправи грешката.

Преди това пътници забелязали грешката на международното летище в Хонконг и се свързали с авиокомпанията, която сподели, че пропускът не е бил целенасочен.

Инженер в свързаната с Cathay Pacific - Haeco, обаче е споделил пред South China Morning Post, че грешката, чието поправяне може да струва хиляди долари, изглежда сякаш е била нагласена.

Разстоянието между буквите изглежда прекалено точно, за да е неволно допуснато,” казва той. “Според мен, трябва да има празно място между буквите, ако това е било неволна грешка.”

Независимо дали това е било маркетингов трик или не, потребители на Twitter не пропуснаха възможността да се пошегуват с авиокомпанията.

Cathay Pacific, която е основана през 1946 г., е превозила 34.8 млн. пасажери през миналата година, заедно с дъщерната си компания Cathay Dragon. Тя лети до 76 дестинации по света, в това число градове в Европа, Азия и Австралазия. Авиокомпанията има споразумение за споделено обслужване на полети с British Airways.

Името на Cathay Pacific идва от Cathay, което е древното име на Китай - China, и Pacific, тъй като един от основателите й през 1946 г. се  надявал един ден компанията да лети през Тихия океан - нещо, което тя постигна през 70-те години на миналия век.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари