Арестуваха мъж с наркотици при операция на МВР - Русе

12

Случаят се разследва под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Русе

На 6 и 7 януари т.г. на територията на гр. Русе, под надзора на Окръжна прокуратура Русе, от служители на Първо РУ - Русе е проведена специализирана полицейска операция във връзка с противодействие на употребата и разпространението на наркотични вещества.

В хода на реализираната акция е спрян за проверка лек автомобил „Форд Фокус“ с русенска регистрация, управляван от 38- годишен мъж. При проверката е установено, че автомобилът е без сключена застраховка "Гражданска отговорност", а при тестване на водача за наркотици, уредът е дал положителна проба за амфетамин и метамфетамин. Мъжът е бил отведен в сградата на Първо РУ, където му е извършен личен обиск и е открито пакетче с кристалообразно вещество, реагиращо на метамфетамин. При последващи процесуално-следствени действия - обиски, претърсване и изземване на адрес в Русе, обитаван от 38-годишния, както и в колата му, са открити и иззети множество телефони, наркотични вещества, вещества служещи за синтез на метамфетамин и средства за приготвянето му. Иззетите количества наркотици са в процес на уточняване и обект на предстоящи експертизи.

Действията по разследването на случая продължават, в хода на образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ, за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, под ръководството и надзора на прокуратурата. Мъжът е с постановена постоянна мярка „задържане под стража“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари