Арестуваха двама мъже, отглеждали марихуана в Щръклево

1
Трима обвиняеми задържани под стража
Трима обвиняеми задържани под стража

Трима обвиняеми задържани под стража

Окръжен съд – Русе взе постоянна мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на С. М. и Б. Г., срещу които са повдигнати обвинения за производство на наркотици, както и по отношение на С. С., обвинен в кражба и теглене на пари от чужда дебитна карта.

Първите двама с постановления от 30.09.2020 г. са привлечени към наказателна отговорност за това, че в с. Щръклево без разрешение са произвели и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – около 150 кг марихуана. Това престъпление е тежко умишлено, наказуемо с лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5000 до 20000 лв.

Според прокуратурата многократно осъжданият в България и чужбина С. С. на 30.08.2018 г. откраднал дамско портмоне с намиращите се в него 45 лв., дебитна карта и други лични вещи. След това 13 пъти без знанието и съгласието на собственичката изтеглил от картата общо 1000 лв. и напуснал страната. Разследващите органи го обявили за щателно издирване и след установяването му в Германия, бил екстрадиран в България. За по-тежкото от двете повдигнати му обвинения законът предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.

В продължили и след края на работния ден заседания Окръжен съд – Русе разгледа исканията на прокуратурата за вземането на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на всеки един от обвиняемите. След обсъждане на събраните доказателства съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че С. М., Б. Г. и С. С. са извършили вменените им деяния, както и, че е налице реална опасност те да се укрият и извършат други престъпления.

Определенията на Окръжен съд – Русе могат да бъдат обжалвани или протестирани в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари