Арестуваха директор в Община Тутракан за подкуп

0
Поискал пари, за да осигури по-нисък данък на автомобил
Поискал пари, за да осигури по-нисък данък на автомобил Снимка: БНР

Арестуваха директора на дирекция "Местни данъци и такси" в община Тутракан, съобщиха от прокуратурата.

Той е задържан с подкуп на работното си място. 60-годишнинят Алекси Б. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Като длъжностно лице той поискал парите от 40-годишния Севгинай А., за да плати по-нисък данък за луксозния си автомобил. Арестуван е и гражданинът, предложил и дал подкупа от 255 лева. Той ще отговаря за престъпление по член 304, ал. 1 от НК.

След 24-часовото задържане на двамата мъже Окръжната прокуратура в Силистра е продължила срока на ареста им до 72 часа. Целта е да бъдат доведени в съда, където ще бъдат внесени искания за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

От МВР са следили директора почти 6 месеца под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Според текста на Наказателния кодекс:

Обвинението към директора Алекси Б. по чл. 301. (1) - Длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва за подкуп с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

Обвинението към гражданина Севгинай А. - Чл. 304. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари