"Арена Русе" е готова за вота на 2 октомври

0
Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР
Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР Снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител Анатоли Станев уверява русенци, че са предприети всички необходими мерки за гарантиране на честния и прозрачен вот на изборите тази неделя

Напълно завършена е подготовката на многофункционалната спортна зала „Арена Русе” за предстоящите утре предсрочни парламентарни избори, съобщиха от Областна администрация. Там ще се приемат протоколите от секционните избирателни комисии и ще става отчитането на изборните резултати. В залата са предприети всички мерки, така че да се осигури безпроблемно и адекватно протичане на процеса. Осигурено е достатъчно голямо пространство и съответно са въведени всички необходими мерки за избягване на конфликтни ситуации и струпване на много хора на едно място. Разпределени са и функциите между компетентните институции.

Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР. Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната. Залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия до отчитане на резултатите, т.е. до окончателното приключване на всички изборни мероприятия, което се очаква да се случи още сутринта на 3 октомври.

Областният управител Анатоли Станев уверява русенци, че са предприети всички необходими мерки за гарантиране на честния и прозрачен вот на изборите тази неделя. Освен това Областната администрация ще работи през целия ден и ще е в готовност да отговаря на евентуални жалби и сигнали. Предприети са действия за ограничаване възможността за наличие на купен или корпоративен вот. Предвидено е пресконференциите на Районната избирателна комисия, на които ще бъде обявявана избирателната активност в областта, да се проведат от 11:45 ч. и 16:45 ч. в Кръгла зала на Община Русе.

Преди това от пресцентъра на Областна администрация – Русе ще бъде представена информация за началото на изборния ден, а в 21:00 ч. се предвижда още една пресконференция, на която да бъде представена подробна информация относно целия изборен ден и неговото приключване. Тя ще се проведе в „Арена Русе“, като предвид мерките за сигурност допускането на медии до мястото ще се извършва след представяне на журналистическа карта или чрез представяне на официален списък от ръководството на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния процес. Възможна е промяна в обявените часове по-горе. Целта е те да бъдат максимално близко до момента, в който РИК получават данните и съответно биват обобщавани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Zion
    Концлагер за избиване на Българите !!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари