АПИ още не е платила за зимното почистване в Русенска област

0
Държавата все още не е възстановила и похарчените преди две години близо 80 000 лева
Държавата все още не е възстановила и похарчените преди две години близо 80 000 лева

Агенция "Пътна инфраструктура" все още не е изплатила средствата за зимно почистване на пътищата в Русенска област за последните две години, а само за миналата сумата е увеличена десетократно.

Един от основните проблеми в Русенска област през зимния сезон е почистването на третокласната и четвъртокласната пътна мрежа, които всяка година са блокирани от тежък сняг и навявания. Това обаче е преодолимо, ако от държавата се отпуснат достатъчно средства. Около това становище се обединиха участниците в днешното заседание при областния управител Галин Григоров, а от общинската администрация в Русе бяха конкретни в исканията си, предаде БНР.

За 2017-а година от републиканския бюджет, тоест от Агенция "Пътна инфраструктура" са отпуснати за тези пътища 51 875 лева и 40 стотинки, а са изразходвани от нас 774 703 лева и 04 стотинки, тоест за солидарност не може да се говори въобще. В пъти, десетократно, надвишаваме тези средства.

Държавата все още не е възстановила и похарчените преди две години близо 80 000 лева за зимно почистване от община Русе, когато беше обявено и бедствено положение.

От своя страна областният управител Григоров се ангажира да съдейства за прецизиране на задълженията на пътната агенция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари