Ангела Меркел: Това e терористичен акт

1
Очевидец съдейства на берлинската полиция да задържи шофьора на камиона
Очевидец съдейства на берлинската полиция да задържи шофьора на камиона

Нападението на коледния базар в Берлин, което отне живота на 12 души, най-вероятно е терористична атака, заяви канцлерът на ФРГ Ангела Меркел.

„По информации към момента, трябва да изхождаме от това, че става дума за терористичен акт, каза Меркел, цитирана от ТАСС.

В понеделник вечерта камион с ремарке се вряза в хората на коледния базар в центъра на Западен Берлин на Брайтшайдплац, в близост до търговската улица Курфурстендам. Превозното средство успя да измине 80 метра на територията на базара. 12 души загинаха, а 48 са в болница, като състоянието на някои е тежко.

Очевидец съдейства на берлинската полиция да задържи шофьора на камиона, който се вряза в множество хора на коледния базар в центъра на Берлин снощи и уби 12 души. Пострадаха още 48 души, които са в болница, като състоянието на някои е тежко.

По-рано беше съобщено, че водачът на камиона се е укрил, но е заловен от берлинската полиция и подложен на разпит. „По съобщения на медиите, един от очевидците на станалото е преследвал заподозрения 2 км и уведомил полицията за координатите му”, каза в ефир от местопрестъплението репортер на ZDF.

Таблоидът „Билд” съобщи, че нападателят е пакистанец, пристигнал в Пасау, югоизточна Германия, на 31 декември 2015 година. Той е известен на полицията заради дребни провинения. Заподозреният е поискал убежище във ФРГ на 16 февруари тази година.

"Велт" пише, че атентаторът е 23-годишният пакистанец Навед Б. Органите на реда предполагат, че пакистанецът е пристигнал в страната миналата година като бежанец „по балканския маршрут”.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари