Американец почина три седмици след като спечели от лотарията

0
Доналд Савастано платил 10 долара за късметлийския билет
Доналд Савастано платил 10 долара за късметлийския билет

Американец, който спечели милион долара от лотарията, почина три седмици след получаването на парите, съобщава NYup.com.

В началото на декември 51-годишният дърводелец Доналд Савастано от град Сидни, щата Ню Йорк, купил празничен лотариен билет на стойност 10 долара. След като изтрил защитния слой, той открил, че е спечелил милион долара, пише БЛИЦ.

Съгласно правилата на лотарията, печалбата се изплаща на вноски в продължение на няколко години. Победителят, обаче, може да се откаже от част от сумата и да получи незабавно остатъка. Савастано избрал точно тази възможност и на 4 януари организаторите на лотарията му връчили чек за 661,8 хиляди долара.

След огромната печалба дърводелецът заявил пред репортери, че не е спестил нищо за старостта си.  "Аз съм обикновен дърводелец и не съм спестил нищо досега. Затова тези пари ще ми бъдат полезни и ще ми помогнат, каза той. - Не градя екстравагантни планове. Ще купя нов пикап, ще си платя дълговете и ще направя инвестиции за бъдещето".

За жалост мечтите на Савастано не се сбъднали. Няколко дни по-късно той бил диагностициран с рак в късен стадии. На 26 януари Савастано починал.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари