Александра Алгафари: Честото ходене на избори омаловажава вота

1
Трябва да знаем искаме ли нещо да променим и кой би бил начинът да избираме какво ни се случва, каза психологът.
Трябва да знаем искаме ли нещо да променим и кой би бил начинът да избираме какво ни се случва, каза психологът. Снимка: стоп кадър / Bulgaria on Air

Трябва да знаем искаме ли нещо да променим и кой би бил начинът да избираме какво ни се случва, каза психологът.

Влошава ли се психичното здраве на българите преди избори?

"Психолозите сме надпартийна и надполитическа професия. Всеки човек има нужда от терапии, това може да му е полезно да разбере повече за себе си и за другите. В НС са 240 души, всеки един е различен, на всеки би му било полезно да има такъв излаз на емоциите", каза психологът Александра Алгафари.

По думите ѝ честото ходене на избори оставя у хората чувството за омаловажаване на вота.

"Изборът е емоционално ниво на нещо, което ни афектира. Взимането на решения на емоционални, а не на рационални аргументи обикновено е по-правилно. Това което докосва моите ценности, е нещо, което е заложено от ранна детска възраст. Трябва да знаем искаме ли нещо да променим и кой би бил начинът да избираме какво ни се случва", каза психологът.

Александра Алгафари беше категорична, че хората избират да гласуват за харизматични личности. А това не може да се изиграе пред избирателите, но е добре и да не се разчита само на харизма.

"Първото, което виждаме в един човек, е излъчването му, добре е хората, които се слагат най-отпред, да могат да привлекат правилните избиратели. Не само качествата са важни, не външният вид, а енергията, с която докосват хората", добави Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Психологът добави, че все повече българите осъзнават, че бъдещето им зависи от тях самите, а не от някой външен човек.

Тя коментира, че е време държавата да помисли и за психическото здраве на хората като превърне професионалните услуги в нещо естествено и достъпно. Александра Алгафари създава оригинална дигитална платформа, в която акцент са онлайн видео курсове.

"Важно е човек да бъде уверен човек, да взима най-точните решения, това с групови терапевтични срещи, формира се онлайн общност, където се срещат сродни души", уточни Алгафари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари