Ако беше вашата майка, така ли щяхте да се държите!?

6

Това е Богомила, на 68 години, бездомна и обитаваща тази мръсна дупка в центъра на Кърджали, зад хотел "България" с ментално болния си син Георги.

Карат ни да си мием ръцете, а тази ЖЕНА няма капка вода, няма ток, тоалетна. От общината не им дават общинско жилище, а от отдел "Жилищно настаняване" в общината съветват да си я вземем у дома. Страда от болести, надути крака, болки по тялото, не може да спи от студ.

Даваме и дрехи и храна, но постоянно ѝ ги крадат. От съседния блок вместо да и подадат нещо за ядене написали бележки, че я снимат докато пикае и поставили и камера на втория етаж, а ако е тяхната майка... Не биха издържали и ден на нейно място, а тя е на улицата вече 12 години.

Вместо обитателите на целия блок да отидат при кмета Хасан Азис и да настояват за настаняването и в общинско жилище. Има подадени 2 молби за общинско жилище. Синът ѝ Георги разказва, че е ходил при кмета Х. Азис, но бил изгонен от кмета и предупреден, че ще викне охраната.

Не е получавала никога социални помощи, дарения от БЧК и не е в списъците им. Имаме и отговор от Мая Манолова и заради омбудсмана социалните били я посетили и до там.

Славина Ангелова / Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари