Агресия на пътя: Шофьор удари 82-годишен мъж в Асеновград

0
Пострадалият е в болница, издирват нападателя
Пострадалият е в болница, издирват нападателя

Възрастен мъж е в тежко състояние след агресия на пътя.

Инцидентът е възникнал днес около 15:30 ч. в Асеновград. 82-годишен асеновградчанин, шофирал "Пежо Партнер", е бил преследван и ударен в главата от водач на джип. Случката се разиграла в днешния следобед, когато възрастният мъж, движейки се с колата си от промишлена база на изхода на Асеновград в посока село Боянци, се канел да се включи в движението по улица "Цар Иван Асен II" в града. По разказ на пострадалия, той се опитал да излезе, но в това време с висока скорост профучал джип, който рязко ударил спирачки.

По думите на потърпевшия, другият автомобил се движел доста по-бързо от разрешеното. Водачите и на двете коли успели да спрат, без да се е случил инцидент. Мъжът с джипът продължил по пътя си, а след него с автомобила си потеглил и 82-годишният асеновградчанин. След кратко време по-младият водач започнал да удря рязко спирачки и позволил на "Пежо"-то да го изпревари. Възрастният мъж не подозирал какво предстои. Шофьорът на джипа шофирал зад другата кола през цялата улица "Цар Иван Асен II". Заедно преминали през кръговото кръстовище на църквата "Свети Атанасий" в посока улица "Васил Левски". Малко преди пожарната в Асеновград мъжът с джипът изпреварил цялата колона от автомобили, спрял движението, отворил вратата на 82-годишния водач и го ударил силно с юмрук в главата.

В този момент пострадалият получил сериозен стрес и нараняване на едното ухо. Той разказал за случилото се чак след като се прибрал вкъщи. По-късно на възрастния мъж му прилошало и получил припадък. Бил в безсъзнание за около 30-40 секунди, по информация не негови близки. Наложило се да му бъде извършена интервенция, тъй като имал разкъсвания по ухото. Асеновградчанинът е в болница под наблюдение. В момента на инцидента на пътя е имало десетки други автомобили, но никой от присъстващите не е реагирал на случилото се, казват близките на пострадалия. Те обясняват, че са подали сигнал до РУ на МВР в Асеновград.Очаква се да бъдат преглеждани записи от видеокамери, разположени по асеновградските улици. Семейството и полицията издирват извършителя, за който единствено се знае, че е шофирал джип с цвят бежово.

От пресцентъра на ОДМВР - Пловдив съобщиха за Actualno.com, че в края на работния ден, около 17:30 ч., в РУ - Асеновград е отишъл мъж, който е съобщил за инцидент на пътя. Пред дежурния е заявил, че днес през деня дал на 82-годишния си баща да управлява неговия автомобил. Мъжът съобщил, че иска да бъде направена проверка за това, че около 15:30 на улица "Васил Левски" и " Речна" в Асеновград водач на кола с неразпозната марка излязъл, видимо недоволен от реакциите на по-възрастния шофьор, препречил пътя му и го принудил да спре. След това, му нанесъл удар - по думите на възрастния човек.Саморазправилият се водач си тръгнал, а след като се прибрал вкъщи възрастният асеновградчани разказал случката на своя син. Медицински преглед установил две повърхностни рани в областта на лицето, а лекарите оставили пострадалия за наблюдение в болница, имайки предвид възрастта му. В РУ - Асеновград е прието искане за извършване на проверка. Ще бъдат иззети записи от видеокамери в близост до мястото, за да се установи самоличността на саморазправилия се водач.    

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари