9 сигнала вдигнаха на крак огнеборците в Русенско

0
Единият от тях се е оказал лъжлив
Единият от тях се е оказал лъжлив Снимка: Кадър от TVN

През изминалите почивни дни екипите на пожарната в Русенско са реагирали на 9 сигнала за произшествия и инциденти.

В петък, 1 май, за времето то 12:38 до 14:40 часа, два екипа от Втора РСПБЗН-Русе са били пратени в района на жп гара „Образцов Чифлик“, заради възникнало запалване в локомотив.

При отиване на място пожарникарите са установили, че машинистът с помощта на пожарогасители е бил загасил пламъчното горене, а локомотивът е бил откачен от товарната композиция и отдалечен на безопасно разстояние от нея. Екипите са извършили охлаждане. Впоследствие при направен оглед е изяснено, че се е получил пробив на изолация на захранващи кабели, при което е възникнало късо съединение, пламъчно горене и от въздушната струя се е запалило и трансформаторно масло. Машинистът е бил откаран от екип на ЦСМП, за да бъде прегледан в болница, след което е освободен.

По-късно същия следобед, за времето от 15:35 до 21:30 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе с един автомобил и още един от сектор „Спасителни оперативни дейности“ са били пратени отново в района на гара „Образцов чифлик“, но този път на сигнал за запалвания в сухи треви и храсти, вероятно причинени от преминаваща влакова композиция. Открити са няколко огнища, които са били загасени.

След приключване на действията в района огнеборци са пратени към жп гара „Червена вода“ и на няколко места по протежението жп пътя в посока към с. Ястрабово, за гасене на други огнища, вероятно причинени от същата влакова композиция. Действията на огнеборците са продължили до 21:40 часа, като на помощ са се включили и екипи от районната служба във Ветово.

Запалване в сухи треви и храсти, в следобедните часове в петък, са гасили и беленските огнеборци. За времето от 15:53 до 16:40 часа те са работили в имот в с. П.Косово, където стопанин е оставел запалени без растителни отпадъци в двора си.

В събота пожарникарите са вдигнати на крак, заради сигнал за пожар на тераса на апартамент в бл. "Берое" в Русе. Съобщението е подадено в 21:14 часа. При отиване на адреса се е оказало, че няма произшествие.

В 21:47 часа на 2 май екип на сектор „СОД“ е бил пратен на сигнал за разпилян живак от счупен термометър в бл. Съединение в Русе. Живакът е бил събран и депониран.

През последното денонощие не са регистрирани произшествия, които да налагат намесата на екипите на РДПБЗН – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари