9-годишно дете спаси 60 000 човека

3
Тя извърши огромен подвиг, дори след смъртта си!
Тя извърши огромен подвиг, дори след смъртта си!

Рейчъл извърши огромен подвиг, след своята смърт. Тази история може да ви разтърси от из основи.

Детето от Сиатъл е направило повече от който и да е държавник по света, политик или звездна личност.

Всичко започва от там, че един ден в родния й град Сиатъл идва Скот Харисън, ръководител на благотворителна организация. Той разказва как в Африка водата е замърсена и поради това умират много деца и възрастни.

И Рейчъл започва да прави това, което малко хора по света могат.

Харисън показва ужасяващи кадри на бедност и нищета, на които дори възрастен не може да устои. Там, в залата е и малката Рейчъл, която със затаен дъх гледа мизерията и тежкия живот на африканските деца.

Тогава тя взима решение да помогне. Момиченцето моли родители и приятели, наместо торти и подаръци, да съберат пари за благотворителност.

Тя си поставя съвсем изпълнима цел-да събере 300 долара, за да спаси 15 души. Но успява да събере само 220.

За съжаление попада в ужасна верижна катастрофа между 13 коли. Рейчъл е единствената пострадала в това меле. Животът й се преобръща завинаги. Рейчъл постъпва в болница и дълго време е поставена на апарат за изкуствено дишане.

Всички, които желаят да подкрепят семейството и момиченцето, събират пари за благотворителност. Но детето с огромно сърце така и не идва в съзнание и накрая апарата за поддържане на жизнените й функции е изключен.

Но мечтата й да помогне на децата в Африка не умира. Смъртта й, нейната мечта и постъпката й имат огромен отзвук в обществото. Сметката за подпомагане на децата в Африка не е 300 долара, както искала Рейчъл приживе, а набъбва на 1 265 823 долара.

Хора от цял свят осъществяват мечтата на малкото, 9-годишно момиченце. Така Рейчъл, вместо петнадесет, спасява 60 000 живота. А майката продължава делото на своята загинала дъщеря. Тя събира средства благотворително за сондиране на кладенци в страните от Африка.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари