9 души са със съмнение за коронавирус в Пловдив

0
Те са настанени в Инфекциозната клиника към УМБАЛ „Св. Георги“
Те са настанени в Инфекциозната клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ Снимка: DC News

9 души са хоспитализирани в момента в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив със съмнение за коронавирус, още 60 е имало отвън сутринта, за да им бъдат взети проби.

Това съобщи на брифинг директорът на Регионалната здравна инспекция в Пловдив д-р Ваня Танчева – Манчева, предаде „Фокус“.

Инфекционистите в Клиниката работят под голямо напрежение“, каза тя и поясни, че хората чакат за вземане на проби и за приемане, тъй като са притеснени.

Информацията потвърди и началникът на Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Св. Георги“ доц. д-р Андрей Петров. Той обясни, че това са все хора, които имат някаква симптоматика и са изпратени там по преценка от личните лекари. Стана ясно още, че 84-годишна жена е починала в болница „Свети Мина“ в Пловдив вчера, която също е била изпратена там със симптоми за коронавирус.

Инфекционистът на болницата обаче е отхвърлил тази диагноза и затова проба не е била взета от жената“, уточни д-р Ваня Танчева – Манчева с уговорката, че отново ще провери случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари