7000 домакинства останаха без ток

0
Изпочупени дървета, паднали клони, ударени коли - това са последствията от силния вятър
Изпочупени дървета, паднали клони, ударени коли - това са последствията от силния вятър

Ситуацията ще се нормализира през нощта, но температурите ще паднат до 15-16 градуса в утрешния ден

Изпочупени дървета, паднали клони, ударени коли - това са последствията от силния вятър, който в последните часове обхвана страната. Най-сериозна е ситуацията в Северозападна България. В София също има получени сигнали.

Следобед в Монатанско вятърът е достигал скорост до 90 км/ч. Основните сигнали са за паднали дървета - върху кола, ограда и на улица. Данни за пострадали хора няма в рамките на днешния ден.

Около 7000 абонати на ЧЕЗ са останали без ток, но аварията се отстранява.

"Обстановката в София е нормална. Сигналите са над 20 - по сериозни са за паднали дървета, клони и материални щети на кола. Има организация за почистване на шахтите. Освен това има допълнителни екипи за бързо реагиране, ако има по-сериозни инциденти", обясни пред Bulgaria ON AIR Красимир Димитров - директор на аварийната служба към Столичната община.

Димитров съветва неукрепените предмети по сградите да се укрепят, а строителите да погледнат за стабилността и цялостта на скелетата и строителните средства по обектите.

Ситуацията ще се нормализира през нощта и вятърът ще намалее, но температурите ще паднат до 15-16 градуса в утрешния ден.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари