62-ма ученици остават на онлайн обучение след отваряне на училищата в Русенско

2
Така на практика от днес на училище са 6146 деца между 1 и 4 клас
Така на практика от днес на училище са 6146 деца между 1 и 4 клас Снимка: iStock

Така на практика от днес на училище са 6146 деца между 1 и 4 клас

Само 62-ма ученици от 1 до 4 клас остават на дистанционно обучение в електронна среда в област Русе след като от днес бяха отворени учебните заведения за децата от началния етап на основното образование.

Това стана ясно от току-що проведен разговор между областния управител Галин Григоров и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, съобщиха от Областната администрация в града. Така на практика от днес на училище са 6146 деца между 1 и 4 клас от общо 6208 в областта.

Припомняме, че от днес съгласно разпореждане на национално ниво отвориха яслите, детските градини и училищата за учениците до 4 клас. Също така директорите и учителите са били предварително уведомени да пуснат отоплението, да дезинфекцират и подготвят всички помещения и коридори за протичането на присъствен обучителен процес. Навсякъде има осигурени дезинфектанти, а в сградите не се допускат родители. Осъществява се стриктен филтър на входовете на учебните заведения, като се измерва температурата на децата. Остава и задължителното изискване за носене на предпазни маски от ученици и учители в общите закрити части на учебните заведения и извършването на ежедневна дезинфекция на помещенията.

Разбира се остава и възможността да се избере дистанционното обучение, но за да се случи това родителите трябва да подадат заявление.

Учениците от 5 до 12 клас продължават да учат дистанционно. За сега за оставане в онлайн форма на обучение в област Русе са подадени общо 189 заявления, като 62 от тях са за ученици от 1 до 4 клас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук