6 тайни от човекът спечелил 7 пъти от лотарията

1
От изборът на числа до спечелването на наградата
От изборът на числа до спечелването на наградата

От изборът на числа до спечелването на наградата

До преди 27 години Ричард Лустиг не си е купувал никога билет за лотарията. Сега той е със седем големи печалби от лотарията и се надява да спечели в най-голямата национална лотария – Powerball. Неговата книга, “Learn How to Increase Your Chances of Winning the Lottery“, е само част от мисията му: да научи хората как да използват стратегия за играта си в лотарията. Чувствате се късметлии?

Ето ви шест грешки, които той казва, че трябва да избягвате.

1. Оставете късмета на страна

Ако пожелаете късмет на Лустиг преди лотарията, той ще ви каже, че не му е нужен. Точно, както всичко друго в което сте нови, трябва да се информирате преди да седнете да играете. „Ако сте в дома на приятел и всеки казва „Хайде да играем Монополи!“, а не знаете как да играете, първото нещо, което ще направите е да ги попитате как се играе.“

2. Не си взимайте готови билети

Готовите билети са с генерирани числа от компютър, които се принтират в пункта, елиминирайки възможността да изберете числата сами. И въпреки, че повече хора са спечелили големи награди с такива билети от тези, които са избрали грешните числа, милиони хора също са загубили, използвайки готовите билети.

3. Пазете се от рожденните дни

Новаците в лотарията вероятно ще попълнят билетите с рожденни дни, годишнини и значими дати. Но ограничавайки се с тези числа, вие намалявате шансът си да спечелите. Powerball изисква да изберете пет числа между 1 и 69, но ако избирате числа само от 1 до 31 (броят дни в един месец), вие не играете дори и за половината от възможностите си. „Ако си вземете собствен билет, гледайте да си разпръснете избраните числа в широката гама възможности, които ви се предлагат,“ казва той.

4. Никога не сменяйте числата си

След като изберете своята комбинация, придържайте се към нея всеки път, когато играете. Почти невъзможно е същите числа да се появят отново, така всеки път, когато си купите същите числа, шансовете ви да спечелите при следващото теглене се увеличават.

5. Не се хващайте на лотарийни измами

Ако получите телефонно обаждане, писмо или имейл, в който ви казват, че сте спечелили 75 милиона долара и всичко, което трябва да направите е да изпратите $2,500, не се връзвайте. „Не можете да спечелите лотария, за която не сте си купили билет,“ казва Лустиг. Освен това, никога не трябва да изпращате пари преди да получите печалбата си.

6. Не вярвайте в „лотарийното проклятие“

Въпреки, че може да изглежда като проклятие – хора печелещи големи суми пари, а след няколко месеца се разоряват – Лустиг вярва, че вероятно става дума за победители, които не знаят как да боравят с парите си. Неговият съвет? Изплатете всичките си дългове. „Изплатете къщата, платете кредитните карти, платете заемите си. Освободете се от дълговете. Не сте имали тези пари вчера, така че ги използвайте добре,“ казва той. Неговата втора стъпка: „Назначете си добър счетоводител и добър финансов съветник. Те ще ви помогнат да си направите един финансов план, така че бъдещето ви да бъде защитено.“ След това, можете да се позабавлявате.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари