47-ият парламент стартира след два дни

0
В петък тържественото заседание започва в 9 часа
В петък тържественото заседание започва в 9 часа

Два дни преди старта на 47-то Народно събрание, трето за тази година.

2 дни преди старта на 47-то НС в парламента кипи трескава работа заради новите политически сили, които влизат в този парламент. Наложи се разместване на помещенията, в които се събират парламентарните групи.

Единствено ДПС и БСП запазват стаите на парламентарните си групи и след третите избори през тази година. А ДПС не са променяли помещенията си с години.

"Има такъв народ " ще заемат пространството от двете страни до трибунката за брифинги в Народното събрание.

Една от новите формации, влизащи за първи път в Народното събрание "Възраждане " заема стаите на ВМРО и НФСБ от времето на коалицията в кабинета "Борисов 3".

ГЕРБ за първи път от повече от десетилетие ще се събира в бившите стаи на БСП отпреди тази година и "Има такъв народ" в предишните два парламента.

Една от големите промени е, че за първи път от 12 години "ГЕРБ-СДС" отстъпват стаята си и от източното крило, в което досега се помещаваха, преминават в западното. Вече там ще имат стаи и отстъпват тези на сегашната първа политическа сила "Продължаваме промяната".

Няма изненади в разположението на депутатите по групи и в пленарната зала. Най-левият блок и най вляво ще седнат депутатите на БСП, до тях ще са тези на ДПС. В Централния блок лявата половина ще е за "Продължаваме промяната", част от дясната за "Има такъв народ". Зад тях след пътеката ще са депутатите на "Възраждане". В третия десен блок в залата ще са ГЕРБ и "Демократична България"

БНТ потърси мнението на двете нови формации в парламента за това какъв език и диалог очакват от 47-то НС. Първата сила отказа, отзоваха се от последната.

"Аз мисля, че не трябва да бъде крещящ, но трябва да бъде неотстъпчив", каза Николай Дренчев, депутат от "Възраждане".

"Това разбира се няма нужда да става с някаква агресия, напротив с твърда позиция и диалогичност", допълни Дренчев.

В петък тържественото заседание започва в 9 часа. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари