40 души загинаха при пожар в църква в Египет

0
Най-малко 40 души са загинали и 45 са пострадали при пожар в неделя в египетския град Гиза
Най-малко 40 души са загинали и 45 са пострадали при пожар в неделя в египетския град Гиза Снимка: АП

Огънят е блокирал входа на църквата, като е предизвикал паническо бягство

Най-малко 40 души са загинали и 45 са пострадали при пожар в неделя в египетския град Гиза. Повечето от жертвите са деца.

Информацията е потвърдена от два източника, съобщи Reuters, цитирана от News.bg

Пожарът е избухнал заради проблем с електричеството по време на литургия в коптската църква Абу Сифин в квартал "Имбаба". На службата са присъствали 5 000 души.

Огънят е блокирал входа на църквата, като е предизвикал паническо бягство.

"Хората се бяха струпали на третия и четвъртия етаж и видяхме дим, идващ от втория етаж. Хората се втърнаха да слизат надолу по стълбите и почнаха да падат един върху друг," казва Ясир Мунир, един поклонниците, които са били в църквата по време на инцидента.

"Тогава чухме трясък, искри и огън излизаха от прозореца", посочва той и допълва, че той и дъщеря му са били на приземния етаж и са успели да избягат.

Гиза е вторият по големина град в Египет и е разположен срещу Кайро, от другата страна на река Нил.

"Изказвам си съболезнования на семействата на невинните жертви, които починаха, за да бъдат със своя Господ в един от неговите молитвени домове", написа египетският президент Абдел Фатах ал Сиси в Twitter.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари