300 учени поискаха ЕС да наложи общ локдаун

0
Необходимо е Европа да разработи и общ план за евентуални бъдещи подобни ситуации
Необходимо е Европа да разработи и общ план за евентуални бъдещи подобни ситуации

300 водещи учени в областта на медицината и вирусологоията написаха апел в специализираното издание „Лансет“, с който призовават Европейския съюз най-сетне да уеднакви мерките си срещу пандемията от COVID-19, за да имат ефект

Учените критикуват правителствата, че досега не са се обединили около обща визия за подхода към пандемията. Ако не се действа съвместно и решително, заразата няма да бъде спряна, предупреждават те. Новите вълни на пандемията ще костват още животи, здраве, работни места и ще са причина за срив на здравните системи и фалити на фирми, информира Клуб Z.

Общата цел трябва да е снижаване на броя на заразените и запазване на ниската стойност, пишат учените. Това означава най-много 19 нови случая на 1 милион души на ден. За Германия това би означавало максимум 800 новозаразени на ден, а в момента те надхвърлят 30 000.

Снижаването на броя заразени трябва да стане най-късно до пролетта. Това може да се постигне само със сериозни мерки като локдаун и ограничения на обществения живот. Тези мерки трябва да са общи, иначе има непрекъснат реимпорт на вируса от страни, в които мерките не се налагат добре.

Необходимо е Европа да разработи и общ план за евентуални бъдещи подобни ситуации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари