26-годишен младеж получи 57-ма присъда

0
След тази присъда той влиза в затвора
След тази присъда той влиза в затвора

Районен съд - Плевен осъди на 6 години затвор 26-годишен рецидивист, който принуждавал млада майка да проституира. Младият мъж вече има 57 присъди, предаде Канал 3.

Този път Румен А. е осъден за две престъпления срещу половата неприкосновеност на жена и освен лишаване от свобода при първоначален строг режим съдът му наложи глоба от 10 000 лева на Румен А. В хода на разследването било установено, че през септември 2015 г., малко след като излязъл от затвора за пореден път, Румен се запознал със Зорница И. Веднага той започнал да се държи предизвикателно, като й заявил, че много я харесва и настоява да заживеят заедно. Придружил жената до дома й, заплашил я с физическа сила и я принудил да събере вещите си и да тръгне с него.

Силно респектирана от поведението му, изплашена за себе си и за невръстното си момиченце, пострадалата го взела и тръгнала с Румен. Известно време тримата живели в домовете на различни роднини на осъдения, като през октомври 2015 г. се установили в с. Божурица. 

Там Румен започнал да склонява Зорница да проституира, за да изкарва пари за издръжката им. Първо тя отказала, но от страх да не бъде физически малтретирана, се съгласила. Така, в продължение на около месец, рецидивистът я откарвал на главен път Е-83 Плевен - Русе, където тя предлагала сексуални услуги. На ден изкарвала по 100-150 лева, които давала на Румен. 

В началото на ноември 2015 г. той решил да отведе Зорница в Гърция, където да продължи да проституира, за да печели повече пари. За да я мотивира да тръгне,  й казал, че там има познати, които са им намерили работа. 

Пристигнали на остров Крит, където се настанили на квартира в дома на българка, омъжена за грък. Първоначално започнали работа като берачи на маслини, но след няколко дни Румен решил да не работи повече. Зорница обаче трябвало да продължи, а вечер да проституира по домовете на „клиенти“, които той намирал по телефона. 

След около месец Зорница отказала да продава тялото си и Румен й нанесъл тежък побой, което довело до намеса на гръцката полиция. След това двамата се върнали в България, Зорница успяла да избягала от дома му, подала жалба в МВР и била настанена в Център за закрила. 

Румен А. е с трайно изградени престъпни навици, като до настоящия момент е осъждан общо 57 пъти (заедно с определенията за групиране на наказанията) за извършени различни тежки престъпления. В настоящия момент той се намира в затвора в Плевен, където изтърпява друга присъда, влязла в сила на 21.12.2016 г., уточниха от прокуратурата.

Междувременно прокуратурата в Благоевград предаде на съд сводника Мартин Дебелия и двама бивши служители на МВР, които му помагали да склонява жени да проституират. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари