24 души припаднаха на гробищата навръх Задушница

2
Някои от хората с по-тежки оплаквания са били приети за болнично лечение
Някои от хората с по-тежки оплаквания са били приети за болнично лечение Снимка: Благой Кирилов, 24 часа

24-ма са колабирали или им е прилошало по гробищните паркове в София на Черешова задушница.

Това съобщиха от Бърза помощ, предава 24 часа. Някои от хората с по-тежки оплаквания са били приети за болнично лечение.

Столичани масово посетиха гробищата, за да почетат починалите си близки и роднини. Черешова задушница пред Петдесетница е втората Задушница за годината.

Заради възпоминанието Столичната община осигури допълнителен транспорт по част от линиите на градския транспорт. Имаше и временни автобусни линии за обслужване на гробищните комплекси “Централни гробища” и “Малашевски гробища”.

26 градуса показваше термометърът в София в ранния следобед в събота. В Пловдив температурата беше 27, във Варна - 25, а в Бургас - 26 градуса. Рекордът за 26 май е от 1952 година - 32,5 градуса, обясни шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков.

В неделя ще е малко по-хладно с максимални температури между 24 и 30 градуса заради нахлуването на по-студен въздух от североизток. В Източна България ще е с температури от 21 до 23 градуса.

Слаби и краткотрайни превалявания се очакват в източните райони на страната и по планините в Югозападна България, няма условия за градушки, каза още метеорологът. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари