200 лева глоба за шофьор, умишлено предизвикал катастрофа

0
Инцидентът е станал на пътя Русе - Бяла
Инцидентът е станал на пътя Русе - Бяла Снимка: Dunavmost

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на глоба на О. У. за причиняване на ПТП, е оставено в сила от касационната инстанция и вече е окончателно.

На 7.02.2021г., около 11.10 часа, жалбоподателят управлявал л.а. “БМВ Х5” по главен път I-5 в гр.Русе по посока гр.Бяла. Пред него се движело друго МПС, управлявано от свидетеля Н. Ц., който возел бременната си съпруга и малкото им дете. Подразнен от маневра на предния автомобил, О. У. предприел изпреварване и напълно съзнателно го блъснал в предния ляв калник със задното си дясно колело. Вследствие на удара пострадалата кола се отклонила вдясно на пътя и била избутана към банкета, а О. У. продължил напред. Силно изплашени, свидетелите уведомили за произшествието на тел.112. Двата автомобила били спрени в уширение на пътя в края на гр.Русе, където се провел разговор между двамата водачи, в който О. У. порицал Н. Ц. за начина му на управление на МПС и изявил убеждението си, че след блъскането на автомобила му, Н. Ц. щял да получи житейски урок. Жалбоподателят направил опит да заличи оставените от произшествието следи по автомобила му в мястото на съприкосновение. Полицаите съставили протокол за ПТП и акт за това, че по време на изпреварването на друго МПС не осигурил достатъчно странично разстояние между своето и изпреварваното пътно превозно средство и причинил ПТП. Несъгласен с тези констатации, О. У. обвинил служителите в некомпетентност и на свой ред на няколко пъти призовавал на тел.112 други полицаи, но и пред тях той продължавал да се държи арогантно.

С решението си Районен съд – Русе е потвърдил наказателното постановление, приемайки, че жалбоподателят напълно е съзнавал общественоопасните последици от поведението си и е искал настъпването им с цел отмъщение за предполагаемо предходно нарушение от страна на свидетеля. Според съда, наказанието глоба в размер на 200 лв. е било правилно индивидуализирано и ориентирано към единствения му възможен по закон размер. Отчетено е било и отегчаващо вината обстоятелство – застрашаването живота и здравето на множество лица с нарушението.

Тези изводи на Районен съд – Русе са били възприети изцяло от по-горната инстанция, която е оставила в сила решението като правилно и законосъобразно и то вече е в законна сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    К'вооо?
    200 лева глоба?!! Малко му е на лайното! Че той резервоарът му побира повече! Това си е опит за убийство! Я му спрете от движение каруцата за една година и му вдигнете на трупчета СУМПС-а за поне за две годинки, да походи пеша сральото, та да му дойде акълът у простата глава.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари