15 години затвор за нападателите на Митка

0
Разследването се провежда за грабеж, придружен със средна телесна повреда
Разследването се провежда за грабеж, придружен със средна телесна повреда Снимка: кадър от Нова ТВ

Окръжна прокуратура – Русе наблюдава досъдебното производство за извършен на 06/07.04.2017 г. грабеж в село Червена вода, обл. Русе.

Пострадалите от престъплението Митка К. и Тодор К. бяха намерени завързани в дома си на следващия ден.

Разследването се провежда за грабеж, придружен със средна телесна повреда. До момента разследващите органи от ОД на МВРРусе са извършили множество следствени действия – оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели и изискване на справки. Приобщени са множество веществени доказателства и са назначени експертизи. Проверяват се различни версии и се установява евентуална съпричастност на различни лица към извършеното престъпление. Пострадалото лице е настанено в УМБАЛРусе, където се полагат необходимите здравни грижи за възстановяването му

За извършеното престъпление по чл. 199, ал. 1 от НК се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до ½ от имуществото на виновното лице.

Разследването по делото продължава. По случая се работи от екипи на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВРРусе и Второ Районно управление. До момента няма привлечени към наказателна отговорност лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари