13-годишен пианист от Русе взриви най-големия мол в Атина

1
Николай Димитров импровизира в търговско-развлекателния център за трета поредна година, но този път изненадва присъстващите не с класика, а с джаз
Николай Димитров импровизира в търговско-развлекателния център за трета поредна година, но този път изненадва присъстващите не с класика, а с джаз

13-годишният пианист Николай Димитров от Русе взриви с изпълненията си най-големия мол в Атина и изкуши гръцки музиканти за джемсешън, съобщиха негови близки. Роденият талант импровизира в търговско-развлекателния център за трета поредна година, но този път изненадва присъстващите не с класика, а с джаз.

Към него веднага се присъединяват още един пианист, китарист и барабанист за истинско шоу пред насъбралата се публика. Изпълненията на Николай впечатляват домакините, които го карат да направи няколко различни разработки на едно и също парче и ги записват.

Възпитаникът на Националното училище по изкуствата в Русе показа, че умее да свири джаз и на завършилия 18-и фест в Банско. Гастролът му с популярната пиеса на Дюк Елингтън "С Jam Blues" очарова американската легенда Шели Бърг, който кръсти обещаващия пианист на международната сцена.

Металната зала "Мюзикферайн" във Виена вече очаква изпълнението на Ники на 12 септември т.г. Той е единственият българин, поканен зa концерта на лауреатите в австрийската столица. Журито е определило да изпълни Етюд номер 5 от Шопен след спечелената първа награда на международния конкурс Grand Prize Virtuoso-Vienna в категория Intermidiate /13-15 г./.

Преди месеци Николай завоюва първа награда в лондонското издание на същия конкурс, която му позволи да свири в "Роял Албърт Хол". Така за по-малко от година обещаващият пианист стъпва на три световни сцени. През ноември м.г. той покори "Карнеги Хол" в Ню Йорк, а през март т.г. взриви и лондонската "Роял Албърт Хол".

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари