120 деца ще танцуват, ще пеят и рецитират на руски в Русе!

0

Второто издание на фестивал-конкурса за руска и славянска песен „Пусть всегда будет солнце“ започна днес в Русе. Организатор на двудневното събитие е местният клон на движение „Русофили“, със съдействието на фонд „Руский мир“-Москва.

На сцената на зала „Европа“ в Доходното здание днес и утре ще излязат 120 деца, които изпълняват руска поезия, песни и танци. Те ще бъдат оценявани от 6-членно жури, част от което е известната русенска певица Дивна Станчева.

Днес на сцената на зала „Европа“ в Доходното здание се изявяват деца от Русе, а утре това ще сторят техни връстници от Разград, Силистра, Велико Търново и Тутракан.

Надпреварата се провежда между деца от 5 до 18 години, разделени в 4 възрастови групи и 3 категории – за индивидуални изпълнители; за дуети, триа, квартети и квинтети; както и за вокални групи.

Фестивалът започна днес в 10.30 часа с изпълнения на най-малките. Преди това приветствие към организаторите и участниците отправи евродепутатът Ангел Джамбазки.

Тазгодишното издание на конкурса е посветено на 70-тата годишнина от Втората световна война, която за руския народ е Велика отечествена, както и на идващия само след ден 1 юни – обичаният празник на детето.

За реализирането на събитието допринесоха Община Русе, Младежкият дом, Руският културно-информационен център в София, ВМРО и др. 

- See more at: http://ruse.topnovini.bg/node/609950#sthash.PBqlAsdq.dpuf

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари