11 сигнала за пожар вдигнаха русенските огнеборци през почивните дни

0
От сухи треви, през забравена тенджера до отстраняване на счупен живак вдигнаха пожарникарите на крак
От сухи треви, през забравена тенджера до отстраняване на счупен живак вдигнаха пожарникарите на крак

11 сигнала за произшествия и инциденти са наложили намесата на дежурните екипи на пожарната през почивните дни

В събота огнеборците са гасили пожар в сухи треви и храсти, навлязъл в царевично стърнище в района на пътя за с. Кривня. Горенето е ликвидирано на площ около 2000 кв. м от пожарникарите от РСПБЗН – Ветово, от 13:49 до 15:15 часа, без щети.

Малко по късно екип беленски огнеборци са реагирали на горене в суха трева и храсти в квартал на гр. Бяла. Запалването е потушено на площ от 2100 кв.м, без щети, за времето от 15:25 до 17:00 часа. Служителите на РСПБЗН – Бяла са имали още две такива произшествия в сухи треви и храсти, като те са били в землището на с. Ценово и също са ликвидирани без загуби.

В нощта срещу неделя, в 04:44 часа, два екипа на Първа РСПБЗН са били пратени на сигнал за излизащ дим от апартамент в бл. „Бозвели“ в Русе. При отиване на адреса е станало ясно, че няма пожар, а е забравено ястие на котлон. Жилището е било задимено, но няма пострадали и нанесени материални загуби.

В неделя следобед, за времето от 15:32 до 17:15 часа, два противопожарни автомобила и служители от Втора РСПБЗН са пратени на сигнал за пожар в сухи треви и храсти в гр. Русе на ул. “Христо Македонски“. Произшествието е ликвидирано на площ около 3100 кв.м, без загуби. В 15:39 часа пожарникари от СПБЗН-Сливо полее са гасили също пожар в сухи треви и храсти в землището на с. Стамболово. Те са го ликвидирали на площ около 50000 кв. м., без щети.

Запалване в сухи треви е имало вечерта и в Русе, на ул. Потсдам до търговията, където са били запалени и отпадъци. Пожарът е ликвидиран на площ около 2 квадрата, без пострадали и щети. Между 00:24 и 00:35 часа екип на РСПБЗН–Ветово е загасил запалени отпадъци в два метални контейнера в гр. Ветово на ул. “Рила“. От 04:00 до 05:55 часа екип на Първа РСПБЗН–Русе е посетил адрес на ул. “Стара планина“, заради сигнал за пожар в маза. Произшествието е ликвидирано на площ от около 1 кв.м., като е имало опушени стени, засегнати мебели и техника. Предполага се, че причината за пожара е нарушена технология, при ползване на зарядно устройство от друг стандарт.

Последното излизане на екип от РДПБЗН е било от служители на СОД-Русе, които в 04:39 часа са били пратени да отстранят живак от счупени термометри в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари