100 предупредителни протокола за неспазване на мерките в Русе са съставили от ОДМВР

1
Най-честите нарушения на русенци са били липса на маски и неспазване на дистанция
Най-честите нарушения на русенци са били липса на маски и неспазване на дистанция Снимка: БГНЕС/архив

През изтеклата седмица униформените са съставили 100 предупредителни протокола, посетили са адреси на над 850 карантинирани, проверяват се търговски обекти за спазване на работно време , съобщават от полицията

Ръководството на ОДМВР – Русе е създало организация и са мобилизирани всички средства, с които разполага, за да подпомогне населението, държавните и регионалните институции, във връзка с координирането и реализирането редица дейности за ограничаване на разпространението на коронавируса.

"Нашата обща цел е да защитим живота и здравето на българските граждани, да контролираме и съдействаме за спазване на противоепидемичните мерки", се казва в съобщението. 

В цялата област се извършват полицейски проверки, като се осъществява строг контрол за спазване на въведените мерки, според указанията в заповедите на Министерството на здравеопазването и решенията на Областния щаб.

В ХОД СА АКТИВНИ ЕЖЕДНЕВНИ ДЕЙСТВИЯ НА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ЗА СПАЗВАНЕ НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

През изминалата седмица на територията на ОДМВР – Русе, екипите на полицията са извършили проверки по адреси на общо 859 карантинирани лица.

Оказано е съдействие на РЗИ в15 случая за установяване на адреси и лица с положителен резултат за Коронавирус, както и за контактните им лица. Осигурено е още и съдействие на инспектори от РЗИ за посещение на карантинирани лица.

Униформените са съставили 100 предупредителни протокола по ЗМВР, с оглед на неизпълнение на изискванията - за носене на предпазни маски и други защитни средства, спазване на дистанция и т.н.

Започнати са 6 проверки по сигнали за нарушаване на изискванията и на здравните власти.

Екипи на полицията са участвали в почивните дни в съвместни проверки с представители на РЗИ в търговски обект, намиращи се в Русе, за спазване на работното време, наложено със заповед на здравния министър. Посетени са нощни клубове и ресторанти, като нарушения не са били констатирани.

Контролната дейност на служителите на МВР продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари