10 забранени бебешки имена

0
Смятате, че сте чували достатъчно странни имена и нищо не може да ви учуди?
Смятате, че сте чували достатъчно странни имена и нищо не може да ви учуди?

Къде и защо са незаконни имена като Talula Does The Hula From Hawaii , Venerdi, Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116, Gesher...

Смятате, че сте чували достатъчно странни имена и нищо не може да ви учуди?

Имена като Цинцерушка, Пенислава, Йордечка, Койка, Горичка, Ягодка, Чайка Бележкова, Кинефка, Телефонка Указателова са най-странните названия, които сте срещали?

Ето списък на десет имена, събрани и редактирани от uk.lifestyle.yahoo.com, които съответната страна или правителство са забранили за употреба. А за причините можете сами да се досетите.

1. Talula Does The Hula From Hawaii 

Името Talula Does The Hula From Hawaii носи 9-годишно момиченце от Нова Зеландия. Законите в страната забраняват имената, с които се кръщават хората да звучат обидно или по някакъв начин да унизяват своите собственици. Съдията постановява името да бъде сменено, тъй като момиченцето напълно осъзнава абсурдното звучене на своето име и търпи обиди на свои приятели и съученици.

2. Venerdi, или в превод Петък

През 2008 година съдът забранил на италианска двойка да кръсти детето си Venerdi, което в превод от италиански означава Петък. Разглеждащият делото съдия счел, че името е взето от книгата на Даниел Дефо - „Робинзон Крузо” и названието обрича детето на подигравки. Родителите очевидно не се отказват, защото са заявили, че следващото им дете ще се казва Mercoledi – Сряда.

3. Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116

Не, правилно виждате, и да, никой не е заспал на клавиатурата. Това име са опитали да дадат родители на своя син в Швеция през 1996 година. Те твърдят, че името се произнася “Albin” (само те си знаят как и защо). Майката и таткото избрали меко казано странното име като протест срещу строгите шведски закони относно имената.

4. Gesher, или в превод Мост

През 1998 година жена в Норвегия лежала два дни в затвора след като опитала да си плати, за да кръсти детето си с име, което в страната се счита за противозаконно. Ексцентричната Кристи Ларсен разказва, че на сън някой и прошепнал, че синът й трябва да се казва Gesher, което преведено от иврит означава Мост. Все пак Кристи вече имала 13 деца и може просто идеите й да са се изчерпали.

5. Chow Tow, или в превод Миризлива глава

Малайзийските власти в последните години предприемат решителни мерки свързани с избора на неподходящи имена на новородените бебета в страната. През 2006 година правителството публикува списък с имена, които са забранени, и които не съответстват на религиозните възгледи на населението. Едно от тях е кантонският псевдоним Chow Tow, който означава Миризлива глава.

6. @

Не, не сте сбъркали. Такова име дали родители на своето дете в Китай. Може би, защото в такава милиардна държава е много трудно да намериш уникално име. Кльомбата според родителите изглеждала като символ за обич, но властите в Китай дали за пример псевдонимът „@” като лош избор и опит за прокарване на странни имена в китайския език.

7. Miatt

Германия има цяла история що се отнася до законите, свързани с имената. Страната има специални държавни органи, които решават дали дадено име е подходящо или не. Името Miatt било отхвърлено като подходящо, тъй като не давало яснота дали неговият собственик е от женски или от мъжки пол.

8. Анус

В Дания властите са дори още по-строги в сравнение с тези в Швеция що се отнася до имената. Правителството ограничава родителите до списък със 7000 имена, измежду които могат да избират. Ако искат да е някое извън списъка, то те се нуждаят от специално разрешение. Средно по около 250 родители годишно искат да кръстят децата си с „благозвучното” име Анус. Порасналите им деца сме сигурни, че ще благодарят един ден на държавата.

9. Ovnis, или в превод НЛО

Преди да изберете име на детето си в Португалия, трябва да знаете правилата – страната има списък, дълъг 80 страници, който посочва точно кое име можете и кое не можете да изберете. Така например Томас е добър избор, докато детето ви не може да се казва Том. В забранената листа има повече от 2000 имена, включващи и Ovnis – в превод от португалски означава НЛО.

10. Акума, или в превод Дявол

През 1993 година родители в Япония нарекли своя син Акума, което преведено означава Дявол. Съдът решил, че това е изключително неподходящо име и бащата трябвало да избере ново, не толкова унизително и демонично име на своето дете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари