Баща хвърлил сина си от 4-тия етаж при пожара в Кемерово

0
Детето още не знае, че баща му, майка му и сестра му са мъртви
Детето още не знае, че баща му, майка му и сестра му са мъртви

11-годишният Сергей Москваленко преживял страшния пожар, който избухна в търговския център в Кемерово само благодарение на своя баща, който го хвърлил от прозорец от четвъртия етаж.

В същия пожар момчето изгуби баща си, майка си и сестра си.  

На детето, което получи сериозни тръвми при трагедията в Кемерово, още не му е съобщено, че семейството му е загинало, разказват роднините, предава Блиц. Сергей вече е вън от опасност за живота, но има множество счупвания, тъй като при падането се е ударил в климатик.

 Шокиращото видео с полета му от 12 метра обиколи цял свят, пише Дейли Мейл. Когато лекарите го питали дали помни какво се е случило, той отговарял: "Летях".

Свидетели разказват, че баща му го е изхвърлил от прозореца. По този начин 35-годишният Евгений спасил живота му.

 Родителите и сестра му обаче останали от другата страна на прозореца, където и загинали.  При приземяването Сергей бил уловен от мъже, които били разпънали плащ на земята.

В Кемерово били погребани бащата Евгений, майката Олеся и сестрата Ксения. Вуйчото на детето Вячеслав казва, че вече детето може да отговаря на въпроси, но самото то не пита нищо.

"Предполагам, че се досеща," казва Вячеслав.

Неговите роднини изчакват да се заздрави, преди да му кажат, че е станал сирак. В момента, в който му кажат, край него ще има психолози. Много хора от цяла Русия са изпратили пари на роднините му, за да им помогнат да го задържат и отгледат.

"Не сме искали помощ от никого, но постоянно пращат," твърди лелята Вера Лаврова.

За състоянието на малкия Сергей е информиран и президентът на Русия Владимир Путин, съобщи министърката на здравеопазването Вероника Сквортсова.

"Оздравява, в съзнание е, храни се сам," казва министърката.

При детето, преживяло трагедията, неотлъчно е баба му, лелята и вуйчото. Той е прехвърлен от интензивното в детското отделение и скоро ще трябва да узнае тежката вест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари